Navigatie

Maten

De kindermaten 62 t/m 176 zijn gebaseerd op de lengte van het kind. Bij alle badkleding, behalve het badpak, is de lengte van het kind eigenlijk niet belangrijk. Veel belangrijker is de omvang of de dikte van het kind. Voor een bikinibroekje of zwembroek of short is vooral de omvang van de bovenkant van de heupen van belang.

Wij van Zee & Zo hebben nu een maattabel ontwikkeld die een betere indicatie geeft welke maat bikini of zwembroek bij welk kind het beste past. Onderstaande maattabel blijft een indicatie omdat ieder kind uniek blijft.

Wij gaan uit van de wijdte van het broekje omdat wij de meeste van onze bikinitops helemaal verstelbaar hebben gemaakt waardoor de top op maat is te maken bij het broekje.

Bij de zwembroekjes van de jongens zit een koordje waardoor je deze ietsje strakker kunt maken. In de zwemshorts zit een verstelbaar elastiek aan de binnenzijde, deze kunnen dus ook strakker worden gemaakt. Dus bij twijfel is het beter om bij deze artikelen 1 maat groter te nemen.

Voor de badpakken is het moeilijker om een juiste indicatie te geven. Het blijkt dat het lengteverschil van een kinderromp groot is. Het ene kind maat 128 heeft lange benen en een korte romp, de andere maat 128 omgedraaid. Dus hierbij vragen wij je om dit goed in te schatten bij je kind. Mocht het toch niet passen dan mag je het natuurlijk altijd omruilen of teruggeven.

Als je je kind op zijn/haar heup meet op de hoogte tussen de taille en het breedste stuk van de billen, zit je op de juiste hoogte. Op de billen is te laag, in de taille is te hoog. Dus bij de meeste kids is het een 5 cm onder de bovenkant van het heupbot. Zorg dat je op de blote huid meet zonder het meetlint heel hard of heel los te houden.

Zee & Zo valt klein in de grote maten dit jaar dus het kan zijn dat je kind bij een nader merk bijvoorbeeld 152 heeft en bij ons 164.

komt overeen met maat

62

68

74

80

86

92

98

omvang heup, ongeveer

35cm

37cm

39cm

40cm

42cm

44cm

46cm

komt overeen met maat

104

116

128

140

152

164

176

omvang heup, ongeveer

48cm

52cm

55cm

58cm

62cm

66cm

70cm

© 2013 - 2019 zeezo badkleding, Zee en Zo kinderbadkleding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie